Aivosi himoitsevat rasvaa

Aiemmin luultiin, että hermosolut eivät uusiudu. Nykyään kuitenkin tiedetään, että hyvä ravitsemus takaa hermosolujen uusiutumisen koko eliniäksi. Ravinnolla ja erityisesti ravinnon rasvoilla on tärkeä merkitys aivoterveydelle, sillä onhan aivoista noin 60 % rasvaa. Aivojen hermosolut muodostuvat pääasiassa rasvayhdisteistä eli neurolipideistä.

Verisuonten, hermosolujen ja välittäjäaineiden avulla aivojen eri osat pitävät vilkkaasti yhteyttä toisiinsa ja kaikkialle elimistöön. Aivotoiminnan tehokkuus ja viestinkulun sujuvuus riippuvat hermosolujen ja erityisesti niiden solukalvojen rakenteista ja varsinkin rasvakoostumuksesta.

 

Ravinnolla on suuri merkitys aivoterveydelle

Hermosolut sekä viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ajattelu, muistaminen, oppiminen, luovuus, liikkeiden hallinta sekä tasapaino edellyttävät, että aivoilla on käytettävissä sopivasti tarvittavia ravintoaineita, kuten rasvahappoja, proteiineja, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Koska ylipaino on nykyään suuri ongelma, meidät on opetettu karttamaan rasvaa. Ilman hyvälaatuista rasvaa ei kuitenkaan synny elämää eikä aivotoimintaa. Rasvat toimivat ihmisellä energianlähteenä, mutta vielä tärkeämpi tehtävä niillä on toimia solukalvojen rakennusaineena ja solujen viestinviejien lähtöaineena.

 

Eläinlesitiinit eli neurolipidit ovat aivojen ja hermoston ravintoa

Neurolipidejä voidaan eristää mm. kasveista, kananmunan keltuaisesta sekä nisäkkäiden hermokudoksista. Neurolipidien koostumus vaihtelee sen mukaan, mistä ne ovat peräisin. Eläinperäisestä raaka-aineesta eristetyt lipidit vastaavat parhaiten ihmissolujen lipidikoostumusta.

Suomessa on valmistettu eläinperäisiä neurolipidivalmisteita jo lähes 40 vuoden ajan. Fosfolipiditutkijoiden mielestä eläinlesitiinissä on käytössä olevista valmisteista ”parhaimmat rakennusaineet”. Nisäkkäiden hermokudoksesta uutetut neurolipidit kulkeutuvat muuttumattomina ihmisen ohutsuolen limakalvojen lävitse vereen ja edelleen veri-aivoesteen läpi korjaamaan ja uudistamaan solukalvorakenteita. Eläinlesitiinin ainesosat ovat luonnollista rakennusmateriaalia kaikkien solujen solukalvorakenteille. Erityisen tärkeitä ne ovat aivojen ja hermoston ravintoaineina.

 

Neuroway on kotimaisesta eläinkunnan raaka-aineesta eristetty neurolipidituote, joka sisältää runsaasti niitä rasvayhdisteitä, joita mm. hermosolut tarvitsevat. Yhdessä annoksessa on 750 mg neurolipidejä tehokkaasti imeytyvässä muodossa.

Neuroglandin Forte kapselissa yhdistyy eläin-, sekä kasvikunnan hyvät rasvahapot ja lipidit, ja se sopii hyvin pitkäaikaiseen käyttöön. Yhdessä kapselissa on 100 mg neurolipidejä sekä muita virkistäviä antioksidantteja.

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.–31.5.2019 niin kauan kuin...
Lue
Lahjaksi hyvää oloa
Kuulas iho kasvohieronnalla! GUA SHA HIERONTAKIVI Gua Sha on jadekivestä hiottu hierontakivi kasvojen ihon hoitoon....
Lue
Antioksidantti­klinikat: Hyvään hoitoon kuuluu lääkärin toteuttama ravitsemus­hoito
Ravitsemushoito ehkäisee sairauksia, edistää sairauksista toipumista sekä vähentää lisäsairauksien vaaraa. Se on...
Lue