”Rokotus” ilman rokotusta – fensatiinivalmisteiden sarja!

Espanjalaisbiologien löytämä fyto­terapeuttinen kasviperäisten aineiden yhdistelmä selättää alkuflunssan jopa 20 minuutissa.

Tietenkään kysymys ei ole sataprosenttisesta vasteesta, koska elollisten immunologia noudattaa sumeaa logiikkaa. Sen vuoksi penisilliininkin hoitovaste on vain 60 %. Tämä merkitse käytännössä sitä, että vain 6 kymmenestä hyötyy penisilliinistä. Sumea logiikka on armoton epäonnistujia kohtaan. Sitä paitsi antibiootit eivät tuhoa viruksia, joten ne ovat siis turhia lääkkeitä vilustumistauteihin ja influenssaan. Niillä tuhoaa vain suolistosta kaikki hyvät bakteerit, joita ei sitten saakaan noin vain takaisin maitohappobakteereita syömällä.
 

Mikä sitten on ”rokotus” ilman rokotusta?

Espanjalaiset tutkijat löysivät nopeasti ja tehokkaasti vaikuttavan aineyhdistelmän, joka koostuu wangustifolian eli kapealehtisen punahatun juuren sisältämistä kahvihappojohdannaista ja propoliksen (mehiläisten valmistama aine) sisältämistä flavonoideista. Tämä yhdistelmä on tehokkaampi kuin kumpikaan aine yksinään. Yhdistelmää alettiin kutsua “fensatiiniksi”. Fensatiini hälyttää puolustusjärjestelmän.

Fensatiini aktivoi ihmisen puolustusjärjestelmän kehoon tunkeutuneita viruksia vastaan suhteellisen nopeasti. Vaikutus on ajoissa otettuna niin tehokas, että seuraavan päivän annostus saattaa jäädä ottamatta. Suositus nimittäin on viikon tai kahden kuuri, sillä yksittäiset virukset viipyvät elimistössä ja yrittävät tunkeutua soluihin vielä joitakin päiviä oireiden katoamisen jälkeen. Kun fensatiini otetaan vahvoina kapseleina, vaikutus on nopeimmillaan.
 

Entä kun flunssa on jo päällä?

Yksi pahimpia oireita on yskä, joka vaivaa varsinkin makuuasennossa. N-asetyylikysteiini eli NAC-aminohappojohdannainen hajottaa sitkeää limaa. Sitä on saatavana kätevänä propolis-pohjaisena juomana, jossa on NAC:n lisäksi myös kihokkia, rilpiötä ja eukalyptusta eli perinteisiä vilustumisrohdoksia. Juoma kannattaa nauttia mieluiten kuumana, jolloin sillä on “pehmittävä” ja limaa irrottava vaikutus.

Toinen vihoviimeinen oire on nielun karheus ja arkuus, jolloin jo veden juominen tuottaa tuskaa. Tähän kannattaa kokeilla nielusuihketta, joka sisältää vahvaa propolisuutetta, jossa on 12 % galangiinia. Galangiini on, paitsi desinfioivaa, myös puuduttavaa, joten se voi helpottaa nielemistä.

Puuduttavaa ja desinfioivaa galangiinia on saatavana myös mukavan makuisina imeskelytabletteina, joissa on myös laulajanyrtiksi kutsuttua rohtopernaruohoa ja lakritsinjuurta.

Flunssainen nenäkin vaatii huomiota. Sisäänhengitettävä propolisöljy-uute yhdessä 5 muun perinteisen öljyn kanssa helpottaa nenän tukkoisuutta. Muutama tippa kasviöljyyn sekoitettuna käy myös mainiosti rintaan siveltynä hengitysteitä avaavana yöllisenä balsamina. Pari tippaa paperinenäliinapakkauksen sisälle, ja niistäminenkin tuntuu taas siedettävämmältä.

 

Kysy lisää asiantuntevasta Luontaistuntija-myymälästä!

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.9.–28.9.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Nautitaan syksystä terveinä!
Omia ravintovarastojaan kannattaa alkaa täydentää ajoissa, vaikka kesän jälkeen tuntuisi vielä virtaa riittävän. Kestää...
Lue
Kananmunasta nopea ja vastuullinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin
Jo vuosikymmenten ajan niveltuotteet ovat sisältäneet perinteisiä nivelille tärkeitä aineosia, kuten...
Lue