”Jätin lääkkeet kokonaan pois kaksi vuotta sitten”

Vaikka Saija Sidiropoulou on vielä nuori nainen, hänen sairauskertomuksensa on pitkä. Onneksi nyt menee jo paremmin. - Lopetin lääkkeiden syömisen ja aloin hoitaa itseäni luonnonmukaisilla keinoilla.

Saija Sidiropoulou, 36, on kymmenvuotiaan Julius-pojan äiti. Ero Juliuksen isästä tuli, kun poika oli alle puolivuotias. Saijan elämäntilanne oli monella tavalla vaikea, ja niinpä hän halusi karistaa kaiken taakseen. Hänelle avautui tilaisuus lähteä Kreikkaan ja avata siellä oma kampaamo yhdessä sveitsiläisen liikekumppaninsa kanssa. - Meillä menivät kuitenkin sukset ristiin ja liike jäi hoidettavakseni. Rakensimme Juliuksen kanssa kunnon elämän Kreikkaan. Nykyinen mieheni Janis, 37, löytyi internetin kautta.

Vuoristorataa

Ihan kivuitta näin suuret elämänmuutokset eivät koskaan suju. Tuntui, että elin jatkuvasti erilaisten vastoinkäymisten vuoristorataa, ja sitten sairastuin vakavasti. Sain Kreikassa kesällä 2008 ensimmäisen kerran kramppikohtauksen, jota aluksi luultiin epileptiseksi. Myöhemmin eräänä aamuna vuonna 2009 sydämeni petti. Saija vietti kaksi viikkoa ateenalaisen sairaalan sydänosastolla, ja tehdyistä tutkimuksista kertyi puhelinluettelon verran paperia. Mitään varsinaista syytä ei kuitenkaan löydetty. Sairauteni nimeksi tuli vasodepressiivinen syndrooma, joka on jatkumo pitkäaikaiselle stressille.

Saija sai hirmuisen lääkepatterin. Hänelle määrättiin yhdeksän pilleriä päivässä. - Tätä annosta olisi pitänyt syödä loppuikä. Olin itse asiassa jo silloin lähtenyt vähän toisilla poluille ja rupesin etsimään apua luonnonmukaisista keinoista. Saija eli kuitenkin vuoden päivät lääkärin lääkkeillä, kunnes elokuussa 2010 he muuttivat takaisin Suomeen. - Aloitin saman tien myös työt ja elätin koko perhettä ensimmäiset puoli vuotta. Se oli raskasta aikaa, kun elämässä oli suuria muutoksia ja meiltä kaikilta vaadittiin sopeutumista. Minulle tuli toinen sydämenpysähdys syksyllä 2010. Vietin samanlaisen jakson Meilahdessa kuin aiemmin Ateenassa.

Uusi alku

Uutenavuotena 2010-11 Saijan psyyke petti täysin. Hän ei enää jaksanut. Edessä oli visiitti Auroran sairaalaan, missä todettiin selkeä loppuunpalaminen. Hänet määrättiin sairauslomalle ja käskettiin unohtaa työnteko. Janiksen piti ruveta elättämään perhettä. - Rupesin systemaattisesti hoitamaan itseäni ja lopulta jätin lääkkeet kokonaan pois kaksi vuotta sitten.

Yksi elimistöä ja etenkin ruokailua tasapainoittanut tekijä on ollut entsyymivalmiste Regulat. - Eräs tuttavani yllytti sitä kokeilemaan, sillä entsyymiaineenvaihdunta liittyy koko kehon toimintaan. Otin sen käyttöön ja huomasin itsessäni hirveän paljon myönteisiä muutoksia. Saija jätti myös kampaamotyöt kokonaan ja aloitti uuden uran.

- Regulat on antanut minulle ensinnäkin energisyyttä, sillä teen vuorotyötä ja tosi rankkoja vuoroja. Joudun heräämään aamuvuoroon yhdeltä yöllä. Tässä hommassa täytyy olla tosi hyvä fysiikka, että jaksaa. Uskon siihen, että jos ihminen syö hyvin, nukkuu hyvin ja jos henkinen tasapaino on kunnossa, myös kaamosmasennuksen ja pimeyden torjuminen omasta pienestä maailmasta katsottuna on paljon helpompaa.

Saijan käyttämä valmiste on RegulatPro Metabolic. Hän sekoittaa sen veteen ja ottaa aamuin illoin ohjeen mukaan. Muita luontaistuotteita hän ei käytä. - Olen aika hyvin jäänyt siihen koukkuun! Eikä yhtään haittaa, vaikka muutama ylimääräinen kilokin on matkan varrella tippunut pois.

- Regulat on vähentänyt iänikuista hiilariaddiktiotani. Enää ei tee mieli yhtä paljon makeita kuin ennen. Energian määrän lisääntymisen ohella myös vatsa toimii entistä paremmin. Olen aina ollut hyvin herkkävatsainen ja ajattelen vatsan kautta, jolloin se kipeytyy hyvin helposti. Luultavasti on tapahtunut myös jonkinlaista kuonanpuhdistusta.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Muista monipuolinen Carmolis myös Jouluna
Carmolis Yrttitipat on kuin luotu pohjoisiin olosuhteisiimme. Sveitsiläisen laatutuotteen vaikutuksista nautitaan silti...
Lue
Voiko itse vaikuttaa aivojen hyvinvointiin?
Uusi Neuroglandin Forte - hyviä rasvoja aivoille Fosfolipidit Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60 % aivojen...
Lue