Ärsyttävätkö kesäherkut vatsaasi?

Kesä tuo monille mukanaan grillijuhlia ja terassi-iltoja. Usein myös matkustetaan ja ruokarytmi on epäsäännöllinen.

Viheliäiset vatsahapot

Monet kärsivät happamista röyhtäisyistä ja närästyksestä, jotka voivat johtua vatsahapoista. Vatsalaukussa muodostuvat vatsahapot ovat välttämättömiä, jotta syömämme ruoka sulaisi. Samalla juuri liialliset vatsahapot voivat aiheuttaa polttavaa närästystä ja happamia röyhtäisyjä sekä estää suoliston entsyymien toimintaa ja tuhota suolen kudoksia. Ne voivat ruokatorveen päästessään vahingoittaa sen limakalvoa. Vatsahappojen nouseminen ruokatorveen aiheuttaa syöpymisestä johtuvan ikävän poltteen. Mausteinen ja rasvainen ruoka lisäävät vatsahappojen tuottoa, samoin esimerkiksi kahvi, hiilihappoiset juomat ja alkoholi.

Balsamia vatsalle suoraan luonnosta

Biomedin Silicum Tonic on vuorikristallista saatua nestemäistä piitä. Pienikiteinen piikristalli kykenee sitomaan itseensä suuontelossa, ruokatorvessa, mahalaukussa ja suolistossa olevia ympäristömyrkkyjä. Se voi muodostaa limakalvojen pinnalle ”suojakelmuja”, jotka suojaavat limakalvojen kerroksia. Piihappogeeli sitoo myös suolistokaasuja ja vähentää turpoamiseen liittyviä vaivoja.

Karmelloosi on eri kasvilajeista saatava liukoinen kuitu. Se on lääketieteessä hyvin tunnettu ja käytetty monissa tutkimuksissa, joissa se tunnetaan sisäisesti nautittavana kalvonmuodostajana paremmin kuin piigeeli. Silicum Tonicin nestemäinen karmelloosi on vesiliukoista, hajutonta ja lievästi emäksistä. Se käyttäytyy ihmisen limakalvon erittämän oman lima-aineen tavoin joutuessaan kosketuksiin mahahappojen kanssa. Karmelloosi muodostaa luonnollista limakalvoa myötäilevän kalvon. Se reagoi vatsahappojen kanssa ja yhdessä piihiukkasten kanssa se sitoo ruokatorvessa ja mahasuolikanavassa syntyviä haitallisia aineita.

 

Jos vatsa vaivaa, ota tuotetta ruokalusikallinen useita kertoja. Voit käyttää geeliä myös ennaltaehkäisevästi (1 rkl). Piigeeliä ei voi ottaa liikaa. Piigeeli ei estä lääkeaineiden imeytymistä, mutta jos sinulla on runsaasti lääkityksiä, kannattaa pitää pieni väli lääkkeiden ja piigeelin oton välillä (15–30 min).

 

Tuote on hyvin imeytyvä piinlähde myös hiuksille, kynsille ja iholle (annostus 2–3 rkl/pv).

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Kesän kuumuus kuluttaa Magnesiumia
EU:ssa hyväksyttyjen terveysväittämien mukaan magnesium edesauttaa: normaalia energiaa tuottavaa aineenvaihduntaa...
Lue
Tohtori Matti Tolonen: raskausajan ravintolisät
Odottavan ja imettävän äidin tulee syödä monipuolisesti ja välttää tupakkaa, alkoholia, huumeita ja jos mahdollista...
Lue
Kasvien entsyymit ja yrtit ruuan-sulatuksenapuna
Kasvispainotteinen, runsaasti entsyymejä sisältävä ravinto on tärkeää, koska kasvien entsyymit voivat avustaa...
Lue