Älä pelkää kesää – pystyt välttämään siitepölyongelman

Osa ihmisistä odottaa kevään ja kesän saapumista pelonsekaisin ja huolestunein tuntein, koska kovin monelle se merkitsee hengittämisen vaikeutumista, nenän tukkoisuutta ja silmien kutinaa.

Eri tyyppisistä siitepölyallergioista kärsii n. 10–20 % suomalaisista. Allergista nuhaa aiheuttavat keväisin lehtipuut, myöhemmin kesällä heinät ja loppukesästä mm. pujo ja moni siitepölyallergikko saa oireita myös ruoka-aineista.

Heinänuhan oireet aiheutuvat kehon immuunijärjestelmän väärin tulkitsemasta puolustusreaktiosta eri aineita kohtaan, jotka se tulkitsee vahingollisiksi. Tällaisia hengitystiereaktioita aiheuttavat allergeenit ovat yleensä siitepölyjä, pölyhiukkasia ja eläinkarvoja. Kun allerginen henkilö joutuu kosketukseen allergeenin kanssa, immuunijärjestelmän kantasolut vapauttavat histamiinia. Tämän reaktion välittömänä seurauksena histamiini käynnistää sarjan oireita, mitkä ovat tyypillisiä allergioissa: nuha, tukkoinen nenä, yskä, vinkuva hengitys, kutina ja keuhkoputkien turvotus.
 

Allergisen nuhan hoito lääkkeillä

Antihistamiinit lievittävät yleensä allergisen nuhan oireita ja tukkoiseen nenään käytetään yleisesti kortisonipohjaisia nenäsumutteita. Silmäoireita hoidetaan antihistamiinitipoilla tai tulehdusta vähentävillä tipoilla. Lääkäriin hakeutumista suositellaan, jos oireet pitkittyvät tai on kyse lapsen allergiasta.

Kortisonipohjainen nenäsuihke vähentää paikallista tulehdusta nenän limakalvoilla ja sen teho näkyy vasta viikon säännöllisen käytön jälkeen, joten käyttö kannattaa aloittaa ennen kuin nenä on täysin tukossa. Ne saattavat kuitenkin jatkuvassa käytössä kuivattaa nenän limakalvoja, joiden kuivuutta voi helpottaa esim.  nenähuuhtelukannulla. Antihistamiinitablettien teho alkaa nopeasti, eikä niitä tarvitse käyttää etukäteen. 
Nenän tukkoisuuteen tarkoitettuja, limakalvoja supistavia nenäsuihkeita ei tulisi käyttää viikkoa pidempään, koska ne eivät hoida allergiaa, vaan pelkästään avaavat tukkoista nenää.
 

Luontaisia vaihtoehtoja on tarjolla

Pycnogenol® on rannikkomännyn kuoriuute, joka valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä rannikkomännystä saatavasta männynkuoresta. Se sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, mm. proantosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja ja hillitsevät histamiinin purkautumista, ja tällä tavoin myös helpottavat oloa kevään ja kesän aikana. Pycnogenol® on erinomainen ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana.

Siitepölykauteen voi varautua suojaamalla elimistöä Pycnogenolilla hyvissä ajoin ja monet käyttäjistä nauttivat Pycnogenolia ympäri vuoden, mutta tuote toimii yhtä hyvin myös lyhytaikaisena kuurina käytettynä.  Pycnogenol® normalisoi immuunijärjestelmän reaktioita ja estää histamiinin purkaantumista tehokkaasti ja siten helpottaa oloa siitepölyaikana. Siitepölyn aiheuttamaa reaktiota pystytään tehokkaasti vaimentamaan Pycnogenolin avulla. Pycnogenolilla on myös piristävä vaikutus, joten se kannattaa ottaa aamiaisen yhteydessä.
 

Pycnogenol® on turvallinen

Pycnogenol® kehitettiin alunperin 1960-luvun alussa verenkiertohäiriöihin, mutta nykyään sitä käytetään ravintolisänä, jolla on lukuisia käyttöalueita. Pycnogenol® on aina valmistettu farmaseuttisten laatuvaatimusten mukaan ja siitä tehtävien tuotteiden valmistajat ovat tarkkoja laadusta ja puhtaudesta. Pycnogenolilla on tehty kaikki täysin turvalliselta tuotteelta edellytettävät tutkimukset ja sen on todettu olevan turvallinen myös pitkäaikaisessa käytössä eikä sillä ole minkäänlaista myrkyllisyyttä edes isoina annoksina käytettynä. 

Sen ylläpitoannoksen saantisuositus on 1 mg per painokilo päivässä, mikä käytännössä tarkoittaa normaalipainoisen aikuisen 80 mg annosta päivässä eli 2 kappaletta 40 mg tabletteja. Jos kyseessä on lapsi tai kevyt aikuinen, yksi 40 mg annos on riittävä ja jos käyttäjän paino kohoaa yli sadan kilon, tarvitaan 3 tabletin päiväannos. Pycnogenolilla tehdyissä lukuisissa kliinisissä tutkimuksissa, jotka on julkaistu arvovaltaisissa lääketiedelehdissä, terapeuttisena annoksena on yleensä käytetty 100–200 mg päiväannoksia.
 

Luontaiset keinot helpottavat oloa siitepölyaikana

Luonto tarjoaa monen kaltaista apua allergiaoireista kärsiville ja tarjolla on monenlaisia eri valmisteita, joista jokainen voi löytää itselleen parhaiten tehoavan vaihtoehdon. Suomalaisten luontaistuotekauppojen henkilökunta on hyvin kouluttautunut auttamaan asiakkaitaan valitsemaan sopivan valmisteen myös allergioiden hillitsemiseen. Pycnogenol® on heinänuhasta kärsivän henkilön monipuolinen ja perinteinen tapa selvitä vaikeasta ja tukalasta siitepölykaudesta, ja se mahdollistaa nauttimisen kesäajan valosta ja lämmöstä.
 

Tule kyselemään lisää asiantuntevasta AITO hyvän olon kaupasta!

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa  ja -verkkokaupassa 1.–31.7.2019 tai niin kauan...
Lue
Kiipeilijä Roosa Huhtikorpi nauttii liikunnasta ja huolehtii myös palautumisesta
Roosa Huhtikorpi on lähtöisin liikunnallisesta perheestä. Isä ja äiti ovat vanhoja lentopallon pelaajia, joten...
Lue
Kalium ja magnesium – muista elektrolyytit kesällä!
Natriumin (esim. suolasta) vastaparina toimii kalium. Natrium pidättää vettä elimistössä ja kalium saa vauhtia virtsan...
Lue