Siirry sisältöön

AITO Blogi

RSS
  • Viisi vinkkiä kaamosahdistuksen selättämiseen
    27 syyskuu. 2021

    Viisi vinkkiä kaamosahdistuksen selättämiseen

    Suomalaisista noin 30 % kärsii jonkinasteisista kaamosahdistuksen oireista pimeinä talvikuukausina- väsyttää, unta riittää tavallista enemmän, on makean ja hiilihydraattien himoa, paino nousee ja mikään ei kiinnosta. Voi olla uniongelmia, keskittymishäiriöitä ja toivottomuuden tunteita. Oireet saattavat alkaa lokakuussa ja ovat hankalimmillaan...

    Lue nyt
  • Näin pidät nivelet terveenä
    08 heinäkuu. 2021

    Näin pidät nivelet terveenä

    Nivelvaivat ovat hyvin yleisiä, niistä kärsivät jo nuoremmatkin ihmiset. Mitä kannattaisi tehdä, että ne pysyvät pitkään toimintakunnossa? Liikunta, ravinto, oikeat pohjalliset, virheasentojen korjaaminen ja ravintolisät auttavat nivelterveyden ylläpidossa. Liikunta Tärkein sääntö on pysyä liikkeessä: mitä enemmän liikut, sen paremmin ravintoaineet...

    Lue nyt
  • Teini-iän aknen hoito ruokavaliolla ja luontaistuotteilla
    21 joulukuu. 2020

    Teini-iän aknen hoito ruokavaliolla ja luontaistuotteilla

    Finnit ja mustapäät, ne ovat monen teini-ikäisen riesa. Syy aknen syntyyn on usein hormonaalinen tai perinnöllinen, huonon ruokavalion ja stressin pahentaessa tilannetta. Teinin iho-ongelmia ei pidä vähätellä eikä jättää hoitamatta. Ulkoisesta ja sisäisestä hoidosta on apua aknen selättämisessä, mutta siihen...

    Lue nyt
  • Valitse sydämesi terveys
    20 toukokuu. 2020

    Valitse sydämesi terveys

    Kun haluat tukea sydämen ja verisuonten terveyttä, kiinnitä huomiota näihin asioihin! Ota monivitamiini jokaiseen päivääsi Monivitamiinien sydän- ja verisuoniterveyttä edistävät vaikutukset ovat olleet tutkijoiden mielenkiinnon kohteena. Tutkijat ovatkin esittäneet, että ne voisivat mahdollisesti vähentää valtimonkovettumataudin etenemistä, sillä valmisteet sisältävät solujen hapettumista...

    Lue nyt
  • Kalaöljyä sydämelle
    14 toukokuu. 2020

    Kalaöljyä sydämelle

    Kalaöljy vähentää sydäntautien riskiä Maailmankuulun Mayo-klinikan tiedelehti julkaisi tammikuussa 2017 koostetutkimuksen eli meta-analyysin, jossa analysoitiin kalaöljyn vaikutuksista sepelvaltimotautiin julkaistuja tutkimuksia vuosilta 1947– 2015. Tämä on laajin tähän mennessä tehty selvitys asiasta. Tulosten mukaan moni voisi helposti pienentää sydäntaudin riskiään lisäämällä kalan...

    Lue nyt
  • Tarvitsemmeko kalaöljyä ravintolisänä?
    14 toukokuu. 2020

    Tarvitsemmeko kalaöljyä ravintolisänä?

    Terveydenhoitoalan eri koulukunnat alkavat olla sitä mieltä, että kalaöljy on terveellinen lisä jokaisen ruokavaliossa. Myös tieteellisissä tutkimuksissa on osoitettu kalaöljyn terveyttä tukevat vaikutukset. Saadaan se öljy sitten suoraan kala-aterioista, pullosta tai kapseleista, periaate on sama. Ainakin näin oletetaan! Omega-3 on tuttu...

    Lue nyt
  • Jättitutkimus E-EPAlla on loppusuoralla
    14 toukokuu. 2020

    Jättitutkimus E-EPAlla on loppusuoralla

    Usein kuulee ja näkee väitettävän, ettei ravintolisiä ole tutkittu yhtä hyvin kuin lääkkeitä. Väite ei päde E-EPA -nimiseen kalaöljyyn, joka kehitettiin 1980-luvulla Japanissa. E-EPA on puhdasta väkevöityä EPA-omega-3 -rasvahappoa. Sitä valmistetaan Perun ja Chilen rannikolta pyydetyistä sardelleista, piikkimakrilleista, silleistä, kuoreista,...

    Lue nyt
  • Voiko ruokavaliolla kohentaa mielialaa?
    14 toukokuu. 2020

    Voiko ruokavaliolla kohentaa mielialaa?

    Yksi yleisimpiä lausahduksia, jonka olen kuullut asiakkailtani vastaanotollani parin vuosikymmenen aikana on: ”Olin masentunut ja halusin helliä itseäni leivoksilla/suklaalla/viinillä”. Miksi sokeripitoiset ruoat tai alkoholi ovat monien mielestä apu synkkinä hetkinä? Olisiko muita vaihtoehtoja?  Sokerihuuma Sylki ja ruoansulatusentsyymit pilkkovat sokeripitoiset ruoat,...

    Lue nyt
  • 5 ravintolisää, joita Olli Posti suosittelee hyvinvoinnin tueksi
    06 toukokuu. 2020

    5 ravintolisää, joita Olli Posti suosittelee hyvinvoinnin tueksi

    Ravintoguru Olli Posti auttaa ihmisiä löytämään laadukkaan ruoan ja tuotteet aina marketeista erikoiskauppoihin ja lähiluontoon. Hän puhuu uudessa Supermarket Survival -kirjassaan aidon ruoan ja hyvinvoinnin puolesta. Ollin mukaan maailman voi ajatella koostuvan asioista, jotka tekevät meille hyvää, ja asioista jotka...

    Lue nyt