ja nouda paketti haluamastasi AITO-kaupasta ilman toimituskuluja!
Yli 39 euron tilauksille!
ja nouda paketti haluamastasi AITO-kaupasta ilman toimituskuluja!
Yli 39 euron tilauksille!
Jos kärsit hengitysteiden sairauksista, kuten flunssista, keuhkoputkentulehduksista, astmasta, yskästä tai nuhasta, tämä artikkeli on sinulle.
Valtaosa hengitystiesairauksista johtuu hapetusstressistä ja matala-asteisesta tulehduksesta. Taustalla on usein mikroravinteiden eli vitamiinien ja hivenaineiden puutos. Elimistön kyky suojata limakalvoja riippuu siitä, onko käytettävissä riittävästi näitä rakennusaineita. Ihmisen antioksidanttijärjestelmä hoitaa korjaus- ja suojausprosesseja luonnostaan, mutta se ei aina toimi riittävän tehokkaasti. Tällöin toimintaa on täydennettävä puuttuvilla ravintotekijöillä.
Ilmassa olevat pienhiukkaset mm. virukset, bakteerit, sienet, homeet, loiset ja ruuan mukana tulevat vieraat aineet voivat vahingoittaa limakalvoja ja ylläpitää tulehdusta. Ongelmia syntyy erityisesti silloin, kun elimistön vastustuskyky on heikko esimerkiksi ravitsemushäiriöiden ja hapetusstressin vuoksi.
Antioksidanttihoidolla tarkoitetaan vitamiineilla, hivenaineilla, rasvahapoilla, aminohapoilla tehtävää soluja suojaavaa ja korjaavaa hoitoa. Hengityselimistön tulehduksellisissa sairaustiloissa voidaan käyttää tukiaineina myös luonnonmukaisia, desinfioivia ja tulehdusta rauhoittavia rohdoksia. Nämä valitaan yksilöllisesti tukemaan potilaan immuunijärjestelmää. Ravitsemushoidossa vaikutukset ovat yksilöllisiä, samoin hoidon kesto. Monesti tuloksia aletaan saada jopa 2–4 viikon kuluttua.
Puolustuskyky lähtee suolistosta ja siksi suoliston mikrobikantaa vahvistetaan maitohappobakteereilla. Etenkin antibioottikuurien jälkeen elimistön puolustuskyky romahtaa hyvien bakteerien kuollessa. Palautuminen kestää viikkoja tai jopa kuukausia. Mikä tahansa maitohappobakteerivalmiste ei välttämättä tuo odotettuja tuloksia bakteerikannan rakentamisessa. Laadukkaat probiootit ovat ihmisperäisiä, pystyvät kulkemaan mahalaukun happojen ohi elävinä eteenpäin suolistossa ja pystyvät kiinnittymään suoliston seinämiin. Probiootteja pitäisi myös nauttia riittävän suuria määriä ja säännöllisesti riittävän kauan. Ylläpidossa voi käyttää myös miedompia valmisteita.
D-vitamiini suojaa tulehdustartunnoilta. Yliannoksen pelko on turhaa, esimerkiksi 50 µg:n päivittäisellä annostuksella riskiä ei ole. D-vitamiini tulisi mittauttaa verestä, jotta mahdollinen puutostila saataisiin selville ja oikea annos määritellä.
Sinkki on tärkeä immuunijärjestelmän toiminnalle. Pienet sinkkivarastot ehtyvät nopeasti infektion yllättäessä ja vastustuskyky ei riitä infektion torjumiseen. Sinkin ohella kuparia tarvitaan immuniteetille. Molemmista pitää siis huolehtia, mutta ne olisi syytä ottaa eri aikaan, koska ne kilpailevat samoista imeytymisteistä ja toinen voi syrjäyttää toisen. Myös mangaania keho tarvitsee vastustuskyvylle. Antioksidanttihoidossa myös muut hivenaineet ja mineraalit ovat tärkeitä.
Antioksidanteista esimerkkeinä E- ja C-vitamiini, beetakaroteeni, seleeni ja Q10. Beetakaroteenilla ei välttämättä saavuteta A-vitamiinin kaikkia limakalvoille ja vastustuskyvylle suotuisia hyötyjä (beetakaroteenista elimistö muodostaa A-vitamiinia suotuisissa olosuhteissa). Tarvittaessa voidaan käyttää lisäksi A-vitamiinia riittäviä määriä. A-vitamiinin turvallinen raja on yksilöllinen.
Laadukkaimmat entsyymivalmisteet auttavat ruuansulatuksen lisäksi myös immuunijärjestelmää. Ne myös pilkkovat limaa ja neutraloivat happiradikaalien vaikutusta. Entsyymejä saadaan ravintolisien muodossa, ruuasta ja elimistö tuottaa niitä myös itse. Ruuan entsyymit tuhoutuvat kuumennettaessa ja tuontivihanneksissa niitä on vähemmän. Hapatetuissa vihanneksissa entsyymitoiminta puolestaan kiihtyy.
Jopa viidenneksellä teollisuusmaiden väestöstä on vakavia immuniteetin ongelmia, jotka voivat johtaa erilaisiin autoimmuunisairauksiin. Pienoisravintotekijöiden puute on suureksi osaksi taustalla. Näitä tekijöitä voidaan selvittää laboratoriomittauksin ja sen perusteella lähteä suunnittelemaan yksilöllistä antioksidanttihoitoa.
Lähde: Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla 2016, Kaarlo Jaakkola
***Kaarlo Jaakkola on kirurgian erikoislääkäri ja kliinisen antioksidanttihoidon uranuurtaja koko maailmassa. Hän on hoitanut tuhansia potilaita yli 35 vuoden aikana. Hoitomenetelmien tueksi tohtori Jaakkola on ollut kehittämässä ravitsemustilaa selvittäviä tutkimusmenetelmiä yhdessä Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa. Hän on myös kirjoittanut useita alan kirjoja.***
Tule asiantuntevaan AITO hyvän olon kauppaan tai osta tuotteita -verkkokaupasta!
Jätä kommentti